NCE Diensten

Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen is opgericht om de toekomst van het restauratievakonderwijs veilig te stellen. Het initiatief voor de start van het NCE is afkomstig van een grote groep van brancheverenigingen, diverse scholen en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het NCE werkt dan ook nauw samen met deze partijen, om voor zo veel mogelijk restauratiedisciplines goede opleidingen en keuzedelen te ontwikkelen, die aansluiten bij de behoefte van de restauratiesector en dus op de arbeidsmarkt. We zorgen daarbij ook voor goede docenten, dat wil zeggen dat de docenten hun sporen hebben verdiend in de restauratiebranche. Ook wil het NCE geïnteresseerde jongeren en restauratie-/erfgoedprofessionals helpen een keuze te maken uit het ruime aanbod van opleidingen en cursussen.
Onze uitgangspunten en doelstellingen hebben we vastgelegd in een onderwijsvisie.
U kunt dit document hier downloaden: Onderwijsvisie Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen

Restauratieopleidingen

De MBO-4 opleidingen Specialist Restauratie Timmeren/Metselen worden momenteel helemaal vernieuwd en afgestemd op de behoeften/wensen van de restauratiebranche. De opleidingen gaan met ingang van het schooljaar 2017-2018 op verschillende locaties in het land van start.
Lees hier verder: Specialist Restauratie Timmeren  en Specialist Restauratie Metselen.

De MBO-4 opleiding Professional Restauratie wordt met ingang van het schooljaar 2017-2018 op verzoek van de restauratiebedrijven in het noorden van het land ook gegeven aan het ROC Friese Poort in Drachten. De opleiding, die in 2014 geheel werd geactualiseerd, wordt ook gegegeven in Den Bosch en Hengelo. 
Lees hier verder: Professional Restauratie

De MBO-3 opleiding Restauratie Voegen wordt momenteel helemaal vernieuwd en afgestemd op de behoeften/wensen van de restauratiebranche. De opleiding gaat met ingang van januari 2018 op  verschillende locaties in het land van start.
Lees hier verder: Restauratie Voegen.