Doe mee met college Restauratieportfolio

15-1-2019 | Wist u dat het college Restauratieportfolio van de NCE-opleidingen Specialist Restauratie Timmeren/Metselen en Professional Restauratie ook open staat voor individuele deelnemers van buiten de opleiding? Restauratievakman Harry Ruipers en zijn computersteun Ria Kleijnen volgden de workshop samen met de deelnemers van de NCE-opleiding Professional Restauratie in het Klooster Ter Eem in Amersfoort. Ruipers wil zijn ervaring in de restauratie goed vast leggen.

Via Google kwamen Ruipers en Kleijnen bij het NCE terecht. Ze waren op zoek naar erfgoedopleidingen, die Ruipers zou kunnen volgen. Harry Ruipers is zelfstandig vakman met een lange staat van dienst. Na de ambachtsschool en het halen van het gezeldiploma metselaar en tegelzetter werkte hij jarenlang bij verschillende bouwbedrijven. In 1990 begon hij voor zichzelf. Hij heeft veel in de nieuwbouw gewerkt, maar richtte zich in de loop der tijd meer en meer op restauratie, zoals bijvoorbeeld bij een 17e eeuws pand in het Belgische Maaseik waar Ruipers o.a. enkele mergelblokken verving en divers inboet- en voegwerk uitvoerde. Kleijnen ondersteunt Ruipers bij alle computerwerkzaamheden en volgde daarom ook de workshop.

Opstap naar certificering

Rondkijkend op www.erfgoedopleidingen.nl viel hun oog op het Restauratieportfolio. Dit digitale portfolio bleek hét instrument om te registreren wat Ruipers kan en doet. De heldere uitleg tijdens de workshop en goede nazorg (“we kunnen altijd bellen met vragen”) is Ruipers en Kleijnen goed bevallen. Liefst wil Ruipers ook een certificering voor restauratiewerk halen en het Restauratieportfolio ziet hij als een eerste opstap daartoe.

Wilt u ook uw vakmanschap vastleggen in een handig digitaal dossier met foto’s, video’s en beschrijvingen?
Kijk dan hier voor meer informatie: Restauratieportfolio.