Inschrijving nieuwe restauratieopleidingen geopend

23-2-2017 | Na de zomer van 2017 gaan twee nieuwe restauratieopleidingen van start. Het gaat om de MBO-4 opleidingen Specialist Restauratie Timmeren en Specialist Restauratie Metselen. Er is hard gewerkt om de lesstof helemaal up-to-date te maken en aan te laten sluiten op de behoeften van de restauratiebedrijven. Leerlingen kunnen zich nú inschrijven.

Ook voor ZZP-ers

De opleidingen staan open voor zowel medewerkers met een vast dienstverband als ZZP-ers. Een dienstverband bij een bouwbedrijf is wenselijk i.v.m. de mogelijkheid om begeleid praktijkopdrachten te kunnen uitvoeren. Voor ZZP-ers zal in overleg gekeken worden op welke wijze de praktijkopdrachten begeleid kunnen gaan worden.

Vóór de inschrijving is het belangrijk een paar goede keuzes te maken. We lichten de keuzes hieronder graag toe.

Arnhem of Leiden?

De opleidingen worden in het schooljaar 2017-2018 aangeboden in Arnhem & Doetinchem i.s.m. het Gelders Restauratie Centrum en het Graafschap College en in Leiden i.s.m. BURGY Bouwbedrijf (Erkend Restauratie Bouwbedrijf en lid van de Vakgroep Restauratie).

PS In de komende jaren zullen, afgestemd op de regionale behoefte, andere locaties worden gekozen, zodat de opleidingen op verschillende plaatsen in het land te volgen zijn.

MBO-4 diploma of branchediploma?

De opleidingen voldoen aan de kwalificatie-eisen MBO-4 niveau van het ministerie van OCW. De volledige opleiding omvat de generieke vakken Nederlands, Engels, rekenen en het verplichte keuzedeel. Met het volledige vakkenpakket kan een MBO-4 diploma worden gehaald. De leerling heeft de keuze om de generieke vakken niet te volgen. In dat geval kan de opleiding worden afgesloten met een branchediploma, dat wordt uitgegeven door het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen.
LET OP: de volledige MBO-4 opleiding kan alleen in Arnhem/Doetinchem gevolgd worden. De vaklessen worden gegeven bij het GRC in Arnhem en de generieke vakken bij het Graafschap College in Doetinchem.

Op onze website staat alle informatie op een rij. U treft daar ook het inschrijvingsformulier aan.

Klik hier voor Specialist Restauratie Timmeren
Klik hier voor Specialist Restauratie Metselen