Keuzedeel restauratie individueel te volgen door leerlingen MBO-3 bouwopleidingen

18-5-2017 | Sinds eind april jl. zijn twee keuzedelen over restauratie voor de allround opleidingen timmeren en metselen beschikbaar. Concreet Onderwijsproducten ontwikkelde de keuzedelen. De allround timmerman en metselaar kunnen via het keuzedeel ontdekken wat het restauratievak inhoudt.

Het keuzedeel is zo opgezet dat de leerlingen van de opleidingen allround timmeren en metselen de lessen individueel kunnen volgen. De scholen hebben dus niet de zorg dat er voldoende leerlingen moeten zijn om het keuzedeel klassikaal te kunnen geven. Leerlingen krijgen het onderwijs aangeboden via een digitale leeromgeving.

Na het volgen van het keuzedeel begrijpen leerlingen de waarde van authentieke elementen, weten ze hoe stut- en stempelwerk is opgebouwd, zijn ze bekend met houtverbindingen en kapconstructies en/of zijn ze vaardig in enkele eenvoudige metselherstelwerkzaamheden. Belangrijk persoonlijk aspect is dat leerlingen kunnen ontdekken of het restauratievak bij hem/haar past. Restauratie is een vak dat vraagt om precisie, creativiteit, geduld en een groot vakmanschap.

Het keuzedeel biedt een goede kennismaking met het restauratievak. Echter, met het keuzedeel op zak zijn leerlingen nog niet klaar om aan de slag te gaan als restauratietimmerman of restauratiemetselaar. Daarvoor kunnen ambitieuze timmermannen of metselaars de MBO-4 opleiding Specialist Restauratie Timmeren of Specialist Restauratie Metselen volgen. De allround MBO-3 opleiding timmeren of metselen- met het keuzedeel Basis Restauratie Timmeren of Basis Restauratie Metselen erbij biedt een prima basis voor deze MBO-4 opleidingen.

Voor meer informatie over de keuzedelen over restauratie kunt u een kijkje nemen op de website van Concreet Onderwijsproducten:

Keuzedeel Basis Restauratie Timmerman
Keuzedeel Basis Restauratie Metselaar