Kom kijken bij de vakwedstrijd Restauratietimmerman 2017

23-2-2017 | Op 8 en 9 maart 2017 laten restauratietimmermannen in spé hun beste kunnen zien op de landelijke vakwedstrijd Restauratietimmeren. U kunt daar bij zijn en de leerlingen van ROC’s uit het hele land aan het werk zien. 

Het is inmiddels een mooie traditie. Voor de derde keer op rij organiseert het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht de vakwedstrijd voor jonge restauratietimmermannen in de werkplaats aan de Haarweg 3 in Hengelo. Bijzonder is dat de opdrachten bij loting worden verdeeld. In totaal zijn er vier verschillende opdrachten, namelijk herstel van een kerkraam, een trap, een schuifraam en een kerkbank. In de alledaagse restauratiepraktijk weet je niet wat je elke dag kunt tegenkomen. De echte restauratietimmerman beschikt over bijzondere eigenschappen waardoor hij om kan gaan met deze wisselende omstandigheden. Hij heeft een brede kennis en vaardigheden en heeft een goed improvisatievermogen waardoor hij breed in het restauratiewerk zijn werk kan doen. De deelnemers werken met historische materialen uit het rijk gevulde depot van het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht.

Op 8 maart om 10.00 uur geeft Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, het startschot. De deskundige jury bekijkt niet alleen het eindresultaat maar volgt de jongens gedurende de werkzaamheden op de voet. Op 9 maart om 16.00 uur is de prijsuitreiking en wordt bekend gemaakt wie zich de beste restauratietimmerman 2017 mag noemen. Twee jaar achtereen leverde het Regio College uit Noord-Holland de winnaar af: in 2015 Sam Hendriks en in 2016 René Sol.

RIBO en ROC van Twente organiseren de wedstrijd in samenwerking met World Skills NL.

Belangstellenden zijn van harte welkom!

Datum: woensdag 8 maart 2017 van 9.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur. Donderdag 9 maart van 9.00 uur tot 17.00 uur. 
Prijsuitreiking op 9 maart om 16.00 uur.
Locatie: Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht, Haarweg 3, Hengelo (O)