Nieuwe initiatieven restauratieopleidingen in de regio Amsterdam

10-1-2019 | In een tijd waarin het personeelstekort in de bouw sterk oploopt, staat ook het vakmanschap onder zware druk. Vooral in de restauratiebranche is dit, mede door de vergrijzing, een belangrijk item geworden. Samen met het ROC van Amsterdam en NCE wil Bouwmensen Amsterdam zich inzetten om jongeren te enthousiasmeren voor de restauratie om zo, op termijn, de terugloop van vakbekwaam personeel te keren. Een dergelijk initiatief kan alleen van de grond komen wanneer de restauratiebedrijven over een dergelijk initiatief willen meedenken en dit ondersteunen.

In Amsterdam, de grootste monumentenstad van ons land, zijn heel wat bouwbedrijven actief in de monumentenzorg. Nu er weer goede restauratieopleidingen zijn, kan het niet anders dan dat deze opleidingen ook in de hoofdstad van start gaan. Bouwmensen Amsterdam wil met u van gedachten wisselen om zo te komen tot een aanpak, waarmee we in 2019 de restauratieopleidingen in de regio Amsterdam weer een nieuw leven in gaan blazen. U bent van harte uitgenodigd mee te denken tijdens een lunchbijeenkomst. U kunt zich via het antwoordformulier onderaan de pagina aanmelden voor deze bijeenkomst op:

Datum: Woensdag 23 januari van 12.00 uur tot 13.30 uur 

Locatie: Bouwmensen Amsterdam

Adres: Verrijn Stuartweg 48 te Diemen

Vertegenwoordigers van Bouwmensen Amsterdam, ROC Amsterdam en NCE  tonen u de opleidingsmogelijkheden, presenteren idee├źn en geven aan wat de inbreng van uw bedrijf kan zijn om de restauratieopleidingen weer op de kaart te zetten in de regio Amsterdam.

U kunt zich aanmelden door onderstaand antwoordformulier in te vullen en op te sturen aan info@bouwmensen-amsterdam.nl.
Uiteraard hopen wij op een goede opkomst.

Download antwoordformulier.