Wat vindt timmerman Theo Rutten van het Restauratieportfolio?

24-5-2018 |Theo Rutten, timmerman bij Cuppens  +zn, deed mee aan de pilot voor het Restauratieportfolio in 2017. Inmiddels zijn we een half jaar verder. Bevalt het nog steeds? “Jazeker, iedere maand kijk ik of er werken zijn die ik erop wil plaatsen. Zo hou ik het bij. Laatst wilde de auditor van SKH, die het hout kwam controleren, graag mijn Restauratieportfolio zien. Leuke reactie gekregen ”

Het Restauratieportfolio is een elektronisch portfolio, waarmee de restauratievakman/-vrouw alles kan vastleggen wat van belang is om zijn of haar vakmanschap zichtbaar te maken. Na de zomer gaat Cuppens  +zn het dak van Villa Hartenstein, het Airborne museum in Oosterbeek vervangen: “Daar gaan we in de timmerfabriek het lijstwerk en attiek voor maken, een interessante klus die ik zeker op mijn Restauratieportfolio ga zetten.” 

Theo begon in 1979 als timmerman en werkt nu zo’n zeven jaar in de timmerfabriek van restauratiebedrijf Cuppens +zn in Nijmegen. Hij is heel enthousiast over het Restauratieportfolio: “In het begin was het wel even zoeken, omdat het vreemd en nieuw is. Het Restauratieportfolio is leuk opgezet. Het uploaden van foto’s is heel simpel, dat is echt fantastisch. Je kunt collega’s digitaal toegang geven. Zo kan ik hen op de hoogte houden. Je kunt echt alles op het Restauratieportfolio zetten, maar je moet uitkijken hoe je omgaat met je privé-gegevens."

"Behalve foto’s van mijn werk heb ik mijn VCA-pas erop gezet en mijn certificaat van de praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen en deuren van het NRC. Met mijn collega in de timmerfabriek spreek ik regelmatig over de Restauratiepas en eens in het halfjaar gaan we met de hele pilotgroep van acht man bij elkaar zitten om ervaringen uit te wisselen. Zo blijft het ook leven. Het Restauratieportfolio is heel handig, vooral omdat er ook een app is voor op je telefoon.”

Interesse?

Op onze website vindt u alle informatie. Klik hier: Restauratieportfolio