Nieuwsbrief juni 2018
In een opleiding restauratie kun je vakmanschap én ideeën kwijt.

Eerste diploma-uitreiking Specialist Restauratie Timmeren

Juni was examenmaand voor de eerste lichting deelnemers aan de opleiding Specialist Restauratie Timmeren. Docent Joop Jansen bezocht alle timmerlieden om de praktijkopdrachten te bespreken in aanwezigheid van hun leidinggevende en hun leermeester. Op 3 juli a.s. is de eerste NCE-diploma-uitreiking! Hoe kijken Eric Witte en Léon van Berkel, resp. directeur en uitvoerder bij E. Witte Bouw en Aannemersbedrijf, terug op de opleiding?
Lees verder.

Praktijkexamen Meubelrestauratie HMC levert interessante werkstukken op

Zes werkstukken van HMC-studenten Meubelmaken met de specialisatie Restauratie staan klaar voor beoordeling door HMC-docent Martin Hagen en extern beoordelaar/ meubelrestaurator, Vincent van Drie. De studenten restaureerden zeer diverse objecten, variërend van een roltopbureau tot een biedermeier tafeltje en een jaren ’50 cocktailmeubel. U kunt de werkstukken bekijken tijdens de eindexamenexpositie van 16 t/m 18 juli a.s. bij het HMC-Amsterdam.
Lees verder.

Samenwerking met ROC’s: wat ging goed, wat kan beter?

Ook het NCE deed in juni een beetje examen, want we hebben zgn. harmonisatieoverleg gevoerd met ROC Friese Poort, ROC van Twente en het Koning Willem I College (Den Bosch) om nog betere afspraken te maken en de opleidingen nog beter te kunnen geven in het nieuwe schooljaar. ROC Friese Poort en ROC van Twente hielden informatieavonden voor de opleiding Professional Restauratie. Waarom krijgt Cor Ariëns een fles bubbels?
Leesverder.

Snel naar pagina 13 in de beleidsbrief Erfgoed Telt

“Ik ondersteun het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen bij het ontwikkelen van curricula voor smeden, glazeniers, steenhouwers, restauratoren en molenmakers.” Dit laat de minister van OCW weten in de beleidsbrief Erfgoed Telt. Na de zomer gaan we u graag uitgebreid informeren over de plannen die wij samen met brancheverenigingen aan het maken zijn.
Lees verder.

Nieuwsbrief blijven ontvangen? Laat het even weten!

Sinds eind mei 2018 is nieuwe Europese wetgeving voor gegevensbescherming van kracht. Eén van de gevolgen hiervan is dat wij nieuwsbrieven alleen nog kunnen toesturen aan partijen die zich hiervoor hebben aangemeld. Wilt u onze nieuwsbrief blijven ontvangen, klik dan hier.

Wilt u reageren?

Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Wij horen graag uw mening. U kunt uw reactie sturen naar info@erfgoedopleidingen.nl

Volg ons op de social media

Twitter  LinkedIn  Instagram


Als U liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klikt u hier.