Erfgoed Rietdekken
Doelgroep
De opleiding is bestemd voor allround opgeleide rietdekkers, die regelmatig werkzaam zijn in de monumentenzorg en zich de specifieke aspecten van dit vakgebied eigen willen maken.
De opleiding is ontwikkeld in samenspraak met de Vakfederatie Rietdekkers.
“Investeren in opleiden is een investering voor de deelnemer, het bedrijf en de toekomst van cultureel erfgoed!”
- Joost Kreuger, technisch adviseur Vakfederatie Rietdekkers
Perspectief
Met deze opleiding ben je goed toegerust op het werk als gespecialiseerd erfgoedrietdekker. Ook biedt de opleiding aansluiting op de opleiding Professional Restauratie (op MBO-4+ niveau).
Monumentale kennis
In de opleiding Erfgoed Rietdekken wisselen theorie en praktijk elkaar af. In de theorielessen komen onderwerpen aan bod zoals:
- introductie historische bouwtechnieken,
- bouwgeschiedenis en bouwsporen,
- gebint- en kapconstructies,
- organisatie bouwproces,
- ERM-uitvoeringsrichtlijnen,
- URL 4004 Rietbedekking,
- voorbereidende werkzaamheden en
- samenwerking met andere vakdisciplines.
De praktijklessen gaan over:
- kwaliteit van riet,
- bijzondere vormen van rietdekken en
- conservering en onderhoud.
Instroomniveau en -voorwaarden
Vakdiploma Rietdekker met enkele jaren werkervaring.
Je diploma’s, werkervaring en verdere instroomvoorwaarden worden na je inschrijving in een intake gecheckt. Zodra de intake heeft plaatsgevonden, laten we je weten of je inschrijving wordt geaccepteerd.
Diploma
Je sluit de opleiding af met een branchediploma van het NCE. Dit branchediploma voldoet aan de scholingseisen die de Stichting ERM stelt bij certificering van een bedrijf.
Wat je moet weten over de prijs en de voorwaarden
- De actuele prijs (voor zover bekend) van deze opleiding staat bij Basisinformatie (in het lichtblauwe kader bovenaan).
- Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.
- Tenzij anders aangegeven zijn de kosten voor maaltijden (lunch of avondmaaltijd), eventuele excursies en mogelijke andere, extra zaken niet inbegrepen bij de prijs.
- Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen en wordt aan het begin van de opleiding uitgereikt. Het copyright op de lesstof berust bij het NCE. Dit betekent dat de informatie uit de lesmap(pen)/readers niet verveelvoudigd of openbaar gemaakt mag worden, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het NCE.
- De opleiding start alleen bij voldoende inschrijvingen.
- Algemene voorwaarden
De opleidingen van het NCE zijn bedoeld voor mensen die in dienst van een werkgever of als zzp-er werkzaam zijn in de restauratie. De algemene voorwaarden van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen zijn op al onze opleidingen van toepassing. Na inschrijving is annulering niet meer mogelijk en is de opleidingsprijs verschuldigd.
Download: Algemene voorwaarden (incl. klachtregeling) voor bedrijven (werkgevers van de studenten) en zzp-ers. - Het NCE-onderwijs wordt ondersteund door het ministerie van OCW. Indien OCW de subsidieverstrekking aan NCE gedurende de looptijd van het onderwijs beëindigt, kan NCE het onderwijs annuleren en deze overeenkomst tussentijds opzeggen, waarbij NCE niet aansprakelijk is voor enige schade. Reeds vooruitbetaalde kosten worden in dat geval gerestitueerd, maar het NCE is gerechtigd redelijke kosten in verband met reeds uitgevoerde lesactiviteiten of verstrekte lesstof niet te restitueren.
Wil je persoonlijk geïnformeerd worden over deze opleiding?
Stuur dan een e-mail met je naam en e-mailadres naar info@erfgoedopleidingen.nl en vermeld dat je informatie wilt ontvangen over de opleiding Erfgoed Rietdekken.
Factsheet
Gedetailleerde informatie over de opleiding is terug te vinden in het factsheet. Je kunt het factsheet hier downloaden: Erfgoed Rietdekken.
BASISINFORMATIE
Erfgoed Rietdekken
MBO-3/MBO-4 Niveau
Locatie Vakfederatie Rietdekkers, Nijkerk.
Prijs € 2.150,- (inclusief lunch en exclusief BTW).
Start 18 april 2023.
Lesdagen
18 april en 19 april 2023
5 oktober en 6 oktober 2023
7 december en 8 december 2023
Duur 3 x 2 lesdagen, verspreid over een jaar.
Lesdagen
Dinsdag en woensdag (eenmalig)
Donderdag en vrijdag (twee maal)
Lestijden 9.00 tot 16.00 uur.
Aantal deelnemers 8 personen.
Klik hier voor meer informatie over de prijs.
Via het inschrijfformulier kun je je inschrijven voor de opleiding.
Inschrijven