Over NCE

Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen

Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen is opgericht om de toekomst van het restauratievakonderwijs veilig te stellen en weet zich gesteund door vele personen en organisaties uit de restauratie-, bouw- en onderwijssector. Het NCE werkt nauw samen met de restauratiebranche, het onderwijs en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, om voor zo veel mogelijk restauratiedisciplines goede opleidingen en keuzedelen te ontwikkelen, die aansluiten bij de behoefte van de restauratiesector en dus op de arbeidsmarkt. We zorgen daarbij ook voor goede docenten, dat wil zeggen dat de docenten hun sporen hebben verdiend in de restauratiebranche. Ook wil het NCE geïnteresseerde jongeren en restauratie-/erfgoedprofessionals helpen een keuze te maken uit het ruime aanbod van opleidingen en cursussen. Onze uitgangspunten en doelstellingen hebben we vastgelegd in een onderwijsvisie. U kunt dit document hier downloaden: Onderwijsvisie Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen.

Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen wordt geleid door een bestuur, bestaande uit afgevaardigden vanuit de initiatiefnemende organisaties . Wij stellen de bestuursleden graag aan u voor: 

Bestuur

VoorzitterFlip van de Burgt (Vakgroep Restauratie)
SecretarisWim van der Maas (Aannemersfederatie Nederland)
PenningmeesterJoop van Burk (Gelders Restauratie Centrum)
LidRuud Rabelink (Vakschool Sint Lucas)
LidKarin Vlaar (Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie)
LidRobert Quarles van Ufford (Nationale Monumenten Organisatie)
LidHarry Klunder (Vereniging Timmerwerk Restauratie)

Michiel van Hunen (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) treedt op als bestuursadviseur.
Op de foto ziet u van links naar rechts staand Erik Kleijn (is inmiddels opgevolgd door Michiel van Hunen), Harry Klunder, Wim van der Maas, Erik Jan Brans (is inmiddels opgevolgd door Karin Vlaar), Robert Quarles van Ufford en zittend Joop van Burk, Flip van de Burgt en Ruud Rabelink.

Comité van Aanbeveling

Willemijn Maas (voorzitter Nationaal Restauratiefonds)
Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland)
Friso de Zeeuw (hoogleraar Nieuwe markten) 

Partners

Onze partners vindt u hier: Partners.

Privacyverklaring

In het kader van de op 25 mei 2018 in werking getreden Algemene Verordening Gegevensbescherming treft u hier onze Privacyverklaring aan.

Fotoverantwoording

Op deze website ziet u het restauratiewerk prachtig in beeld gebracht in vele foto’s en video’s. Op deze plek willen wij onze partners bedanken voor het ter beschikking stellen van dit beeldmateriaal.