Hovenier Historisch Groen

Doelgroep

Ben jij allround hovenier en heb je behoefte aan meer kennis om in het historisch groen te werken? Kies dan voor de opleiding Hovenier Historisch Groen. 

De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Kennisontwikkeling Groen Erfgoed (SKGE). Deze stichting vertegenwoordigt het Gilde van Tuinbazen, de Vereniging van Erfgoedhoveniers, de Vakgroep Groen Erfgoed en de Nederlandse Tuinenstichting.

“Het is belangrijk om te leren kijken naar het verhaal van een historische groene plek en je af te vragen waarom iets staat zoals het er staat, vóórdat de schop de grond in gaat.”

-Ruurd en Deyke van Donkelaar, Van Donkelaar groenadvies en NCE-projectleiders

BASISINFORMATIE

MBO-4 NIVEAU

Deze opleiding bestaat 8 blokken, verspreid over 4 lesjaren. 
VOL De lichtingen 2021-2024 en 2022-2025 zijn VOL. Je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Start Naar verwachting organiseren we opleiding weer in 2023 of 2024. 

Instroomniveau Hovenier MBO-niveau 3 of 4 met liefst ca. 2 jaar ervaring in het onderhoud van groen.

Diploma Elke blok wordt afgesloten met een beoordeling van het portfolio. Wanneer voor alle blokken de portfolio’s met minimaal een voldoende beoordeling afgerond zijn, kan de student deelnemen aan het examen om het NCE-branchediploma Hovenier Historisch Groen te behalen.

Interesse Via info@erfgoedopleidingen.nl kun je o.v.v. de naam van de opleiding, je 06-nummer en je woonplaats je interesse kenbaar maken. Wij nemen dan contact met je op zodra alle gegevens bekend zijn en de inschrijving voor de opleiding officieel van start gaat.

Subsidie Colland Arbeidsmarkt
Hoveniersbedrijven, die vallen onder de CAO Hoveniers en die premie betalen voor hun werknemers aan het Colland Arbeidsmarkt, kunnen bij Colland Arbeidsmarkt een opleidingssubsidie van 75% van de kosten per module aanvragen met een maximum van € 1.000,- per kalenderjaar per medewerker. Bekijk de voorwaarden op www.collandarbeidsmarkt.nl
LET OP Tot uiterlijk 2 maanden na de laatste cursusdag van een module kunnen de kosten per module gedeclareerd worden bij Colland Arbeidsmarkt. Daarna is declareren niet meer mogelijk.

Algemene voorwaarden

De opleiding van het NCE zijn bedoeld voor mensen die in dienst van een werkgever of als zzp-er werkzaam zijn in de restauratie. De algemene voorwaarden van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen zijn op al onze opleidingen van toepassing.
Download: Algemene voorwaarden (incl. klachtregeling) voor bedrijven (werkgevers van de studenten) en zzp-ers.