Inspecteur Gebouwd Erfgoed

Doelgroep

Deze nieuwe opleiding is bedoeld voor beginnende monumentenwachters, inspecteurs van bouwkundige adviesbureaus en professionele beheerders van bouwkundig erfgoed.
Het is belangrijk voor deelnemers om werkzaam te zijn in de praktijk. 
Ook zzp-ers kunnen zich voor deze opleiding inschrijven. Indien nodig, bijvoorbeeld bij het uitwerken van opdrachten, wordt voor zzp-ers samenwerking gezocht met een andere organisatie.

“Belangrijk voor een erfgoedinspecteur: als je kijkt, moet je ook wat zien.”

- Joop Jansen, NCE-projectleider en bedrijfsleider Monumentenwacht Utrecht

BASISINFORMATIE

MBO-4 NIVEAU

Reguliere opleiding Bij deze opleiding volg je het hele programma in één keer. 

Locatie Klooster Ter Eem, Amersfoort.

Start I.v.m. de corona-maatregelen dd 3 januari 2022 is de start van de opleiding (was januari 2022) uitgesteld. 

Duur 7 x 2 lesdagen + een examendag. 

Lesdagen Woensdag en donderdag.

Data De geplande lesdata zijn vervallen. Nieuwe lesdata worden bekendgemaakt zodra de corona-maatregelen weer lessen toestaan. 
Examen donderdag 21 april 2022. 

Instroomniveau MBO-3 richting bouw of techniek met 2 jaar werkervaring in het onderhouden en restaureren van monumenten en een brede interesse voor de instandhouding van monumenten.

Diploma Je sluit de opleiding af met een branchediploma van het NCE.

Prijs € 3.250,- (excl. BTW) inclusief lunch. 

  • Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
  • Niet inbegrepen zijn de kosten voor eventuele excursies en mogelijke andere, extra zaken.
  • NCE-opleidingen worden ondersteund door het ministerie van OCW. Indien OCW de subsidieverstrekking aan NCE gedurende de looptijd van de opleiding beëindigt, kan NCE de opleiding annuleren en deze overeenkomst tussentijds opzeggen waarbij NCE niet aansprakelijk is voor enige schade. Reeds vooruitbetaalde cursuskosten worden in dat geval gerestitueerd, maar het NCE is gerechtigd redelijke kosten in verband met reeds uitgevoerde opleidingsactiviteiten of verstrekte lesstof niet te restitueren.

Interesse? De opleiding is VOL. Je kunt je inschrijven voor een plek op de reservelijst. Stuur dan een e-mail naar info@erfgoedopleidingen.nl o.v.v. de naam van de opleiding, je naam, je 06-nummer en je woonplaats. Als mensen zich afmelden vóór de start van de opleiding, nemen wij contact met je op om te vernemen of je alsnog wilt deelnemen aan de opleiding en kun je je officieel inschrijven.

Algemene voorwaarden

De opleiding van het NCE zijn bedoeld voor mensen die in dienst van een werkgever of als zzp-er werkzaam zijn in de restauratie. De algemene voorwaarden van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen zijn op al onze opleidingen van toepassing.
Download: Algemene voorwaarden (incl. klachtregeling) voor bedrijven (werkgevers van de studenten) en zzp-ers.