Inspecteur Gebouwd Erfgoed

Doelgroep

In samenwerking met Monumentenwacht NL ontwikkelt het NCE de opleiding Inspecteur Gebouwd Erfgoed. Deze opleiding is bedoeld voor beginnende monumentenwachters en voor inspecteurs van bouwkundige adviesbureaus. De rode draad in de opleiding is goed leren kijken. Het gaat niet alleen om het herkennen van het materiaal, maar ook om het herkennen van schadebeelden en het bepalen van de conditie van het monument aan de hand van normen die worden gesteld aan de gebouwde omgeving, waaronder de URL 2005 voor gebouwinspecties.

“Belangrijk voor een inspecteur: als je kijkt, moet je ook wat zien.”

- Joop Jansen,NCE-projectleider en bedrijfsleider Monumentenwacht Utrecht

BASISINFORMATIE

MBO-4 NIVEAU

Modulaire opleiding Deze opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel dat uit meerdere modules kan bestaan. Je bepaalt zelf wanneer je een module volgt.

Locatie Profieldeel n.t.b.; Basisdeel Klooster ter Eem, Amersfoort.

Startdatum september 2020.

Duur Profieldeel ca. 14 dagen, verspreid over meerdere modules; Basisdeel 4 dagen.

Lesdag n.t.b.

Instroomniveau MBO-3 richting bouw of techniek met 2 jaar werkervaring in het onderhouden en restaureren van monumenten en een brede interesse voor de instandhouding van monumenten.

Inschrijven Zodra er meer details bekend zijn, vindt u op deze plek een inschrijfknop naar het inschrijfformulier.

Algemene voorwaarden

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen van toepassing. Kies hieronder de voorwaarden die op jou van toepassing zijn.