Restauratie Glazenier

Doelgroep

In samenwerking met de Ondernemers-vereniging van Glazeniers (OVG) ontwikkelt het NCE de opleiding Restauratie Glazenier. 

Glazeniers hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om de toekomst van glas-in-lood en gebrandschilderde glazen te waarborgen. Ze werken met wereld-beroemde oude beglazingen en conserveren, documenteren en restaureren deze.

“Studenten leren onder andere wat er gebeurt op de bouwplaats, bouwgeschiedenis specifiek voor glas en de werking van de Restauratieladder.”
- Ellen van der Leeden, Lux Nova, OVG-lid en NCE-projectleider

BASISINFORMATIE

MBO-4 NIVEAU

Modulaire opleiding Deze opleiding bestaat uit vijf modules. Bij de modules is plaats voor maximaal 8 deelnemers. 

VOL Modules 1, 2 en 3 zijn VOL. 

Duur 5 modules verspreid over 2,5 lesjaar.

Instroomniveau MBO-niveau 4 Creatief Vakman met enkele jaren werkervaring.

Interesse Via info@erfgoedopleidingen.nl kun je o.v.v. de naam van de opleiding, je 06-nummer en je woonplaats je interesse kenbaar maken. Wij nemen dan contact met je op zodra alle gegevens bekend zijn en de inschrijving voor de modules officieel van start gaat.

Diploma Elke module wordt afgesloten met een deelcertificaat. De deelcertificaten voor alle onderdelen samen geven recht op deelname aan het examen om het NCE-branchediploma Restauratie Glazenier te behalen.

Algemene voorwaarden

De opleiding van het NCE zijn bedoeld voor mensen die in dienst van een werkgever of als zzp-er werkzaam zijn in de restauratie. De algemene voorwaarden van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen zijn op al onze opleidingen van toepassing.
Download: Algemene voorwaarden (incl. klachtregeling) voor bedrijven (werkgevers van de studenten) en zzp-ers.