350 Studenten Bouwkunde op de restauratiebouwplaats

23-6-2021 | Het was woensdag 16 juni 2021 een drukte van belang op de restauratiebouwplaats bij het Academiehuis De Grote Kerk Zwolle. Voegbedrijf Heldoorn en Van Wijnen Zwolle leidden er 350 eerste- en tweedejaars studenten Bouwkunde van Hogeschool Windesheim rond. Een geweldig excursie om het coronaleed een beetje te verzachten én om de studenten te laten proeven aan de praktijk van het restauratievak. Belangrijk, want zo ontdekken studenten of ze verder willen in de erfgoedbranche. 

Frederik Heldoorn* deelde niet alleen brochures uit van zijn eigen Voegbedrijf Heldoorn, maar ook het opleidingsboekje van het NCE! Erg leuk, want als deze studenten kiezen voor een loopbaan in de restauratie, kunnen ze zich - na een paar jaar werkervaring - goed verder specialiseren in het erfgoed/restauratievak via verschillende  opleidingen van het NCE.

NCE is er groot voorstander van dat de ondernemers in de erfgoedbranche jongeren kennis laten maken met hun werk. Want het is niet vanzelfsprekend dat jongeren weten wat het restauratievak inhoudt. En als je niet weet van het bestaan van de prachtige beroepen in de restauratie, hoe kun je dan kiezen voor een loopbaan als restauratievakman/vrouw? Voorlichting over beroepen in de erfgoedbranche is belangrijk om de instroom in onze branche op peil te houden. Geweldig dat dit op zo’n grote schaal gebeurde in Zwolle.

Om jongeren kennis te laten maken met de erfgoed- en restauratieambachten heeft het NCE een tiental korte vakfilms laten maken over timmeren, metselen, voegen, rietdekken, leidekken &loodgieten, schilderen, glazenierswerk , inspecteren van gebouwd erfgoed, hovenier en het vak van de professional restauratie. De films zijn te zien op onze homepage: www.erfgoedopleidingen.nl.
Deze filmpjes kunnen ook bij promotie-activiteiten van erfgoedondernemers gebruikt worden. Meer promo-materiaal nodig? Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

*Frederik Heldoorn is directeur van Heldoorn Voegbedrijf B.V., lid van Stichting Voeggarant en lid van de klankbordgroep voor de NCE-opleiding Restauratie Voegen.

Kijk voor meer informatie over de restauratie van de bijzondere Grote Kerk, een 15de eeuws rijksmonument, op de websites van Voegbedrijf Heldoorn en Van Wijnen Zwolle.