Even voorstellen: Linda Hof en Frank Buijtendorp

26-1-2022 | Nieuwe gezichten in ons team van opleidingscoördinatoren: Linda Hof en Frank Buijtendorp. Frank gaf al les bij de opleiding Erfgoed Schilderen en pakt sinds oktober 2021 de coördinatie van deze opleiding op. Linda is afkomstig uit de notarisbranche en zet zich als zzp-er in voor organisaties die actief zijn in het vastgoed en dan liefst historisch vastgoed want daar houdt Linda van. Linda coördineert de opleiding Erfgoed Rietdekken en de studiemodules Restauratie Roerend Erfgoed. Ook zal zij het secretariaat gaan ondersteunen.

Wat hebben jullie met restauratie, erfgoed en onderwijs?

Frank: Ik ben in Utrecht opgegroeid en was van kleins af al gefascineerd door het historische centrum. Toen ik als schilder begon te werken, vond ik daar ook de leukste locaties. Je komt op de gekste plekken waar de meeste mensen nooit komen. Na wat opleidingen en omzwervingen in de schilderbranche ben ik in de interieur en-decorbouw terechtgekomen, waar je als ambachtsmens zowel technische als creatieve uitdagingen hebt.
Ik werkte voor verschillende bedrijven en kreeg daarnaast veel eigen klanten voor regulier- en decoratieschilderwerk. In deze periode had ik vaak stagiaires van de schildersvakschool bij me lopen. Dat vond ik altijd leuk en blijkbaar deed ik het goed als leermeester. Dat heeft me op het idee gebracht om in het onderwijs te gaan. Ik ben in de avonduren naar de PTH  gegaan om 2e graad docentbevoegdheid te halen. Na een aantal jaren in het onderwijs begon ik de praktijk te missen en heb ik een doorstart gemaakt met mijn bedrijf met de focus op restauratiewerk. Dat heb ik ruim 13 jaar met plezier gedaan.
De cirkel is nu rond. Waar ik me als kind voor fascineerde, kreeg ik als schilder onder handen. Ik heb veel ervaring opgedaan met heel divers schilderwerk, heb stages begeleid en weet genoeg van beroepsonderwijs om me met passie in te zetten voor het NCE.

Linda: Toen ik in 2018 mijn baan als notarieel medewerker na 17 jaar vaste dienst op had gezegd om mijn eigen bedrijf te starten als virtual assistant, kwam ik er al snel achter dat ik het liefst werk in het vastgoed. Tijdens mijn onderzoek wat ik nu het leukste vind om te doen, kwam ik uit bij historisch onroerend goed. Ik bekijk graag oude gebouwen: prachtig! Omdat ik meer wil leren over het gehele restauratieproces ben ik begonnen met het volgen van cursussen. Daar ontmoette ik docent John van de Heuvel en raakten wij aan de praat over een functie als opleidingscoördinator binnen NCE. Voor mij vielen toen alle puzzelstukjes op z’n plek. Dit is volgens mij dé functie voor mij!

Hoe vullen jullie de rol van opleidingscoördinator voor de NCE-opleidingen in?

Frank: Ik ben in oktober 2021 begonnen met coördineren. Doordat ik eerder in het jaar al les had gegeven aan de deelnemers van de opleiding Erfgoed Schilderen in Zutphen, wist ik wat er speelde en had een goede indruk van wat de bedoeling is. John heeft me gevraagd om naast lesgeven ook te gaan coördineren, dat doe ik nu met veel plezier. Het runnen en opzetten van de opleiding zie ik als een mooie opdracht/uitdaging. Het contact onderhouden met de docenten en leerlingen is leuk, evenals het regelwerk dat er bij komt kijken.

Linda: Ik ben opleidingscoördinator voor de opleiding Erfgoed Rietdekken en voor de studiemodules Restauratie Roerend Erfgoed. Ik ben nog maar net begonnen, maar heb inmiddels kennis gemaakt met de docent van Erfgoed Rietdekken. Deze opleiding start weer in maart 2022  en we zijn net  gestart met de werving. De drie studiemodules van Restauratie Roerend Erfgoed (Documentatie, Ethiek en Chemie) starten ook dit jaar. Hiervoor gaan we binnenkort de locatie en data vaststellen. Ik kijk echt uit naar 2022!

Wat doe je naast je werk voor het NCE nog meer?

Linda: Ik werk voor verschillende soorten bedrijven die iets met of in het vastgoed doen. Zo werk ik op dit moment voor een notariskantoor, taxateur, schildersbedrijf en een juriste. De afwisseling vind ik heerlijk.

Frank: Mijn bedrijfje voor decoratie- restauratieschilderwerk bestaat nog gewoon, ik neem alléén nog kleine opdrachten voor restauratie en decoratie en adviezen aan en wil me meer focussen op lesgeven en adviseren over verf en schilderwerk.

Heb je naast erfgoed nog andere interesses?

Linda: In vrije tijd ga ik graag met mijn man en hond wandelen, in de natuur of in een mooie vestingstad en dat kan dan bijvoorbeeld met een wijn en spijs wandeling. De perfecte combinatie als je het mij vraagt.

Frank: Om fit en fris te blijven zwem ik met grote regelmaat en vind ik het heerlijk om zo nu en dan een flinke wandeling of fietstocht te maken. Ik ben ook een groot liefhebber van kunst. Dat uit zich in zelf tekenen en schilderen, musea bezoeken en zo nu en dan iets aanschaffen of lenen van bevriende kunstenaars. Op mijn vakanties met mijn gezin bezoeken we het liefst de natuur en oude steden met mijn zelfgebouwde camper. O ja, ik vind het heerlijk om te knutselen en dingen te bouwen.

We zijn verheugd dat Frank en Linda deel uitmaken van het team van NCE-opleidingscoördinatoren en wensen beiden veel succes!

Kijk bij contact om te zien wie welke opleiding coördineert: Contact.