Even voorstellen: Willeke Coenen en Gabriëlle Schouten

12-7-2023 | Het NCE groeit en bloeit. Met 11 opleidingen, 3 studiemodules en een basistraining hebben we heel wat ballen in de lucht te houden. We zijn dan ook heel blij dat Willeke Coenen en Gabrielle Schouten ons team komen versterken. Willeke houdt zich één dag in de week bezig met de financiële administratie en Gabriëlle stort zich op de marketing communicatie. Waar de één al vertrouwd is met de erfgoedsector, gaat de ander op een ontdekkingstocht in onze mooie branche.

Wat hebben je met erfgoed, restauratie en onderwijs?

Willeke: Ik was als kind al erg geïnteresseerd in spannende verhalen over vroeger, geschiedenis en oude gebouwen. De gedachten dat er al zoveel mensen voor ons hebben geleefd en gebruik maakten van de mogelijkheden die men toen had. De gebouwen die bewaard zijn gebleven en waar wij ook nu van kunnen genieten. Dat ik er nu in mijn werk ook mee te maken heb maakt het extra leuk.

Gabriëlle: Tot voor kort niet zo heel veel... Ik heb voor verschillende bedrijven en merken uit de lifestyle- en leisure branche gewerkt. Deze sector is voor mij dus nieuw maar zeker niet minder interessant. Ik ga mij voornamelijk focussen op het laden (bekend maken, red.) van de NCE-opleidingen bij verschillende doelgroepen en vind het een leuke uitdaging om op deze manier ook de voor mij nieuwe erfgoedsector te leren kennen.

Hoe vul je je werk bij het NCE in?

Willeke: Ik werk in principe maar één dag voor het NCE. Ik ondersteun het team op het gebied van de financiële administratie. Onder andere het behandelen van inkomende- en uitgaande facturen en het maken van de overeenkomsten voor coördinatoren en docenten. Daar komt in de toekomst nog wel meer bij, verwacht ik.

Gabriëlle: Mijn werkweken zijn heel afwisselend. Aankomende periode ben ik bijvoorbeeld veel op pad om - samen met een fotograaf en opleidingscoördinator - bij restauratieprojecten beelden te schieten voor de opleidingsbrochure van 2024. Maar daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden op het klooster. Gezellig met collega’s en tegelijkertijd ook praktisch om dingen af te stemmen.

Wat doe je naast je werk voor het NCE nog meer?

Willeke: Ik werk 32 uur per week bij Nederland Monumentenland. Deze stichting organiseert onder andere de landelijke Vriendenloterij Open Monumentendag, het Nationaal Monumentencongres en de Erfgoedvrijwilligersprijs. Een leuke baan die qua inhoud en mensen veel haakjes heeft met het NCE.

Gabriëlle: Mijn vriend en ik gaan in december trouwen dus momenteel ben ik vooral bezig met de voorbereiding van onze trouwdag. Naast mijn werk studeer ik ook Psychologie. Ik vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk en mentale en fysieke gezondheid heel interessant. Over een aantal jaar hoop ik mijn werk als Marketing & Communicatie adviseur te combineren met een baan als psycholoog.

Heb je naast erfgoed nog andere interesses?

Willeke: Ik ben een sportief type en ik houd erg van tennis. Op het water zijn met mijn gezin en vrienden is ook een favoriete bezigheid. Daarnaast ben ik gek op lekker eten en gezellige dingen doen met vrienden.

Gabriëlle: Ik sport graag en begin mijn dag het liefst met een les crossfit. Om niet alleen ingespannen bezig te zijn, maar ook te ontspannen, volg ik nu ook een cursus Beginnersyoga. Ik dacht dat het veel te zweverig zou zijn, maar ik kan het echt iedereen aanraden.

We zijn heel blij met de versterking van ons team met deze twee enthousiaste collega’s. Veel succes, Willeke en Gabriëlle!