GEZOCHT: docenten voor de NCE-opleidingen

Het gaat goed met de NCE-opleidingen. Daarom zijn we voor ons docententeam op zoek naar versterking. NCE-docenten zijn ervaren restauratieprofessionals, die al lang werkzaam zijn in de monumentenzorg en veel ‘bagage’ hebben.  Naast hun reguliere werk, maken deze experts zich zo nu en dan vrij om hun kennis te delen.

We zijn nu op zoek naar docenten voor de vakken restauratie timmeren, organisatie bouwproces en bouwgeschiedenis voor diverse NCE-opleidingen, die op verschillende locaties in het land worden gegeven (o.a. in Amersfoort, Arnhem, Amsterdam en Goes).

NCE-opleidingen worden één dag of één middag+avond per week gegeven aan allround vakvolwassenen, die werkzaam zijn in de erfgoedsector en zich verder willen verdiepen in de restauratie. De docenten geven les, beoordelen praktijkopdrachten, voeren eindgesprekken met de studenten en hun leermeesters en kijken examens na. Er is voor alle NCE-opleidingen moderne en complete lesstof, mét powerpoints, opdrachten, examens en een digitale leeromgeving, beschikbaar.

Eén keer per jaar wordt het docententeam een trainingsdag aangeboden, waarop didactische vaardigheden en nieuwe onderwijsvormen aan bod komen. Onderwijsbevoegdheid is geen ‘must’, gedegen kennis van de restauratie wel. Docenten kunnen zelf aangeven waar hun expertise ligt en hoeveel tijd zij vrij kunnen maken voor het NCE.

Bij het NCE zijn op dit moment circa 10 docenten op freelance basis actief. Het uurtarief dat het NCE hanteert is € 65,00 (excl. BTW en incl. voorbereidingstijd). Daarnaast wordt een km-vergoeding van € 0,19 p/km voldaan.

Meer weten of solliciteren?

Stuur een e-mail met uw vragen of uw sollicitatie met CV naar info@erfgoedopleidingen.nl t.a.v. Agnes van Alphen – bestuurssecretaris. 

Foto: Fred Oosterhuis.