Goed nieuws: subsidie voor modules Hovenier Historisch Groen

20-1-2021 | Goed nieuws voor hoveniers die lid zijn van Colland Arbeidsmarkt en die de cao Hoveniers hanteren: het NCE voldoet aan de criteria die dit arbeidsmarkt- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen stelt in haar ‘Subsidieregeling voor cursussen Hoveniers’. Daardoor kunnen de leden van Colland Arbeidsmarkt de kosten van de modules van de opleiding Hovenier Historisch Groen voor 90 % declareren. Dit kan tot een maximum van € 1.000,- per jaar én binnen 2 maanden na de laatste lesdag van de module.

In 2021 worden twee modules van de opleiding Hoveniers Historisch Groen gegeven. Op 4 maart en 15 april zijn de lesdagen van de module Stinzenplanten. Vanwege de verlenging van de lockdown is de eerst lesdag verplaatst (was eerst 11 februari). In de herfst vinden de lesdagen van de module Introductie en organisatie historisch groen plaats. Alle lessen worden gegeven op verschillende historische locaties waar de deelnemers de theorie direct in de praktijk kunnen oefenen. In totaal bestaat de opleiding Hovenier Historisch Groen uit 8 modules, die verspreid over 3 jaar georganiseerd worden.

Opleidingscoördinator: Rob Plomp

Inmiddels is Rob Plomp aangetreden als opleidingscoördinator. Bij vragen kun je hem benaderen via r.plomp@erfgoedopleidingen.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de opleiding: Hovenier Historisch Groen. Daar vind je ook meer uitleg over de subsidieregeling van Colland Arbeidsmarkt en een link naar hun website.