Last call Nationaal Monumentencongres 2018

1-11-2018 | Het is nu bijna zover. Op 8 november as. komt de erfgoed- en restauratiewereld bij elkaar op het Nationaal Monumentencongres. Een kaartje kopen kan nog steeds. Inmiddels staan de drie genomineerden voor de prijs Jong Monumenten Talent, het gehele programma en alle deelsessies online én de leden van het discussiepanel zijn bekend. Namens NCE neemt aannemer Alexander de Bonth deel aan de discussie.

Aan de hand van het thema van het congres ‘Erfgoed is van ons allemaal, toch?’ gaan de panelleden discussiëren over de invloed van het publiek op herbestemming van monumenten. Dat kan wel eens moeilijk liggen en dan komt de publieke opinie om de hoek kijken. Als eenmaal een goede bestemming is gevonden, verschuift de aandacht naar de volgende kritische succesfactor voor de toekomst van het monument. Die ligt namelijk in de handen van de vakman. Aannemer Alexander de Bonth weet dat als geen ander. Zijn bedrijf, De Bonth van Hulten, is erkend restauratie bedrijf en lid van de Vakgroep Restauratie. Om zijn mensen goed toe te rusten, investeert De Bonth in vakmanschap. Momenteel volgen bijvoorbeeld twee medewerkers de NCE-opleiding Specialist Restauratie Timmeren, die momenteel gegeven wordt bij de BouwSchool Breda. Dus De Bonth en NCE gaan goed samen!

De andere panelleden zijn o.a.: Riemer Knoop (lector Cultural Heritage Reinwardt Academy), Paul Roncken (adviseur Ruimtelijke Kwaliteit provincie Utrecht en universitair docent Wageningen University), Theo Meeuwissen (Hoofd Landschap & Kastelen, waarnemend directeur Geldersch Landschap & Kastelen) en Linde Egberts (postdoctoraal onderzoeker Erfgoedstudies aan de Vrije Universiteit Amsterdam).

Voor het bestellen van kaarten en inschrijven voor een deelsessie (tip: deelsessie 5 Leerfabriek Prodent): www.monumentencongres.nl . Er zijn op dit moment al 45 inschrijvingen voor deze mede door NCE georganiseerde sessie, maar er kunnen er nog meer bij….dus inschrijven maar!

Foto: de voormalige Heilige Harten Kerk in Den Bosch heeft een woonfunctie gekregen. De Bonth van Hulten voerde de herbestemming uit.