Serieus geïnteresseerd in de nieuwe NCE-opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter?

Laat het aub weten, vóór 15 juli!

11-7-2019 | Er komen veel enthousiaste reacties op het nieuws dat NCE i.s.m. met de Nederlandse Vereniging voor Leidekkers een nieuwe restauratieopleiding aan het ontwikkelen is. We willen deze opleiding graag starten in februari 2020. Daarvoor is het nodig dat u vóór 15 juli aangeeft of u serieus van plan bent vaklieden aan te melden. Chris Pronk van Pronk Leidekkers legt uit waarom dat een hele goede investering in uw medewerker en uw bedrijf is. 

“Er is langere tijd geen leidekkersopleiding geweest in Nederland”, vertelt Chris Pronk, “Leidekkers hebben dus vaak een andere vooropleiding. Dat kan heel divers zijn. Ze rollen dan op een goed moment in het leidekkersambacht en leren dan in de praktijk de kneepjes van dit ambacht van leermeesters op de steiger.”

Pronk zit in de klankbordgroep van de nieuwe opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter en geeft advies over de nieuwe lesstof, die nu ontwikkeld wordt: “Deze nieuwe NCE-opleiding verbreedt de kijk van de leidekker op het leidekkersambacht. Studenten krijgen besef van de historie van de monumenten waar zij aan werken. Alle facetten van het leidekken worden aangeleerd, evenals kennis en vaardigheden m.b.t. lood- en zinkwerk. Zo wakker je de liefde voor het ambacht aan en hiermee ook de betrokkenheid van de leidekker met het bedrijf waar hij werkt. Met deze opleiding krijgt het ambacht van restauratie leidekker meer gewicht, dat vind ik heel belangrijk én verdiend. Leidekkers krijgen met de opleiding handvaten om verder te groeien in hun vak. Alle facetten van het leidekken worden aangeleerd, evenals kennis en vaardigheden m.b.t. lood- en zinkwerk. Het is dus een hele goede investering in de vakman én in je bedrijf.”

Het NCE werkt bij het organiseren van de opleiding samen met bedrijven. Hoe meer aanmeldingen er zijn, hoe meer zekerheid er is dat de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter daadwerkelijk kan starten in februari 2020. De locatie en de lesdag worden in samenspraak bepaald. 

U kunt uw interesse aangeven via info@erfgoedopleidingen.nl

Direct aanmelden of alle informatie nalezen kan hier: Restauratie Leidekker & Loodgieter