Sneak preview bij Paleis Het Loo voor (oud) NCE-studenten

26-4-2023 | Paleis Het Loo is weer open na een jarenlange restauratie en verbouwing. De studenten van het NCE mochten er eind maart jl. een kijkje nemen tijdens de eerste NCE-studiemiddag. Alle studenten en oud-studenten vanaf het allereerste begin van het NCE in 2017 tot nu waren uitgenodigd. Tachtig gelukkigen genoten van een boeiende middag met o.a. lezingen over het paleis door bouwkundig directievoerder Bouke Wolbrink en over de tuinen door Renske Ek, conservator tuinen van Paleis Het Loo.

Ook werden de studenten rondgeleid in het gerestaureerde deel van het paleis. Drie vaklieden, die betrokken zijn geweest bij de restauratie, gaven uitleg over de werkzaamheden: Christine Slootstra, timmervrouw bij Draisma Bouw en oud-student van de opleiding Specialist Restauratie Timmeren, Hendri Willems, metselaar bij Draisma Bouw en Pauline van Spronsen, schilder bij Van Triest Schilders. Vanwege een asbestsanering moest ondermeer het historisch interieur geheel ontmanteld worden en daarna weer teruggeplaatst. Echt specialistisch restauratiewerk!

Willem Zieleman, adviseur tuinen Paleis Het Loo, voerde een groep studenten door de tuinen, inclusief een bezoekje aan de schelpengrot uit 1699. Tijdens deze studiemiddag werd ook voor het eerst de prijs ‘NCE-Erfgoedstudent 2023’ uitgereikt door NCE-voorzitter Simon Angel. Tussendoor was er volop gelegenheid voor de studenten om met elkaar bij te praten. We kijken terug op een geslaagde middag.

Verder lezen: Rietdekker Arend-Jan Slager wint titel NCE-Erfgoedstudent 2023

Hieronder een beeldverslag van de studiemiddag (foto's René van den Burg en NCE).