Student Professional Restauratie dingt mee naar prijs Jong Monumententalent

18-9-2019 | Als het aan het NCE ligt, wordt Daniël van Zee Jong Monumententalent van 2019. Zijn werkgever, Michel van Meeuwen van Bouwburo Vitruvius in Asperen, meldde Daniël aan om mee te dingen naar de prestigieuze prijs. Daniël is student bij de opleiding Professional Restauratie, die momenteel gegeven wordt bij het NCE in het Klooster ter Eem in Amersfoort. Daniël is bij docent Joop Jansen opgevallen als een “gedreven student en een inspiratie voor zijn medestudenten.”

Van Meeuwen ziet veel talent bij Daniël: “Hij is een enthousiaste, gedreven en vakkundige erfgoedprofessional in de dop, van wie wij hoge verwachtingen hebben. Daniëls ambitie voor de toekomst is even eenvoudig als treffend: ‘beter worden in wat ik nu doe’. Dat is mooi om te zien en als werkgever zal ik er alles aan doen om hem daarin te steunen.”

Momenteel verzorgt Daniël de directievoering van de herbouw van een monumentale schuur op het Landgoed Over Holland in Nieuwersluis (provincie Utrecht), een interessant restauratieproject, waarbij hij zijn talent op meerdere vlakken heeft laten zien.

Meer verklappen we niet, maar deze lovende woorden van werkgever en docent zijn een goede start in de race om de prijs Jong Monumententalent 2019.

Monumententalent

Om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren, heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de jaarlijkse aanmoedigingsprijs Monumententalent ingesteld. Sinds 2014 wordt deze prijs traditioneel tijdens het Nationaal Monumentencongres -dit jaar op 7 november in Deventer- uitgereikt. De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van € 7.000 aangeboden door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten kunnen aan een buitenlandse congresreis een bedrag van € 3.000 besteden.