Tijmen Braakman beste restauratietimmerman van Nederland

21-3-2018 | Tijmen Braakman (leerling Technicus Hout en Restauratie ROC van Twente) uit Den Ham is zaterdag 17 maart tijdens de landelijke finale van Skills Heroes Restauratie beste restauratietimmerman van Nederland geworden. Als tweede en derde eindigden respectievelijk Theo de Groot (HMC Amsterdam) en Harro Maljaars (Scalda).

Aan de finale van de Skills Heroes Restauratie namen bevlogen restauratieleerlingen uit heel Nederland deel. In twee dagen tijd werden verschillende opdrachten (klokkenstoel, weefgetouw, trap  en kerkbank) uitgevoerd, bij loting verdeeld door Susan Lammers, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.  De deelnemers gebruikten voor hun opdracht historische bouwmaterialen  uit het depot van  RIBO. Tijdens deze vakwedstrijd  voor mbo’ers kregen de studenten volop de kans om hun restauratietalenten te laten zien.

Stichting Gansoord stelde scholingsvouchers beschikbaar voor de prijswinnaars. Deze stichting heeft als doelstelling het bevorderen en in stand houden van Nederlands cultuur- en natuurhistorisch erfgoed en zet zich in voor behoud van het restauratie vakmanschap.

Deelnemers en organisatie kijken terug op een bijzonder geslaagde beroepenwedstrijd, waarbij vakmanschap en passie voor restauratie volop tot uiting kwam. De wedstrijd werd gehouden in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht van RIBO in Hengelo en werd georganiseerd door World Skills Netherlands, ROC van Twente en RIBO.