Verantwoording RIF-project naar het ministerie

13-12-2018 | Een opgeruimd gevoel in de burelen van het NCE, want in november stuurden we de eindverantwoording van het RIF-project Centrum voor RestauratieTechniek naar de Dienst Uitvoering Subsidies voor Instellingen (DUSI). Met een subsidie uit het Regionaal Investering Fonds (RIF) ontwikkelde het NCE restauratieopleidingen voor timmeren, metselen en voegen. Met de afronding van het RIF-project stappen een aantal bestuursleden over naar onze nieuwe Raad van Advies.

In de afgelopen vier jaar bundelde de restauratiesector de krachten en streed voor behoud van goed restauratieonderwijs. Inmiddels zijn er weer opleidingen voor de vakdisciplines restauratietimmeren, -metselen en -voegen. Ook nam NCE de opleiding Professional Restauratie onder de vleugels. De betrokkenheid van onze partners is groot. Nu het NCE goed op de rit staat en het RIF-project is afgerond, zal een klein slagvaardig bestuur het NCE verder leiden. Een aantal bestuursleden stapt over naar de Raad van Advies van het NCE. Zo kunnen alle partners actief betrokken blijven bij het NCE. Tijdens de vergadering in november kregen alle bestuursleden een feestelijk bedankje voor hun inzet in het RIF-project.

Op de foto ziet u van links naar rechts staand: Wim van der Maas, Robert Quarles van Ufford, Renate Postma, Flip van de Burgt en zittend: Michiel van Hunen, Joop van Burk en Harry Klunder. Niet aanwezig bij de feestelijke bestuursvergadering waren Ruud Rabelink en Karin Vlaar.

Het nieuwe NCE-bestuur wordt gevormd door Flip van de Burgt, Wim van der Maas en Harry Klunder.

Met een nieuwe subsidie van de minister van OCW is een volgend hoofdstuk voor het NCE ingegaan. Samen met brancheorganisaties en partners ontwikkelde NCE het Masterplan 2018-2021 om voor de andere restauratiedisciplines de omissies in het restauratieonderwijs te ontwikkelen.
Volg de ontwikkelingen op onze website: Masterplan 2018- 2021 of meld u aan voor onze nieuwsbrief: Aanmelden.

Op onze website ziet u wie welke organisatie vertegenwoordigt in het NCE-bestuur en in de Raad van Advies: Over NCE