Werkgroep 'Ontwikkeling opleiding restauratie-leidekken' bijeen

6-3-2019 | De werkgroep 'Ontwikkeling opleiding restauratie-leidekken' kwam onlangs bijeen en zette een aantal stappen op weg naar een nieuwe opleiding voor leidekkers in de restauratie. De inhoud en de leslijnen zijn bepaald en de taken zijn verdeeld. 

Bouwhistoricus en NCE-docent Willard van Reenen gaat de lesstof samenstellen en schrijven. NCE-opleidingscoördinator Joop Jansen zal als deelprojectleider zorgen dat de opleiding in februari 2020 van start kan gaan. Het wordt een twee-jarige MBO 3-opleiding die ook als brancheopleiding gegeven zal worden. De les worden gegeven in 5 maanden per schooljaar in de winterperiode, op één dag in de week. We werken nauw samen met Piet Jacobs van GAan in de Bouw, waar de allround opleiding op niveau 2 wordt georganiseerd op een vergelijkbare wijze als bij het NCE.  

In het kader van het Masterplan 2018-2021 ontwikkelt NCE een nieuwe opleiding voor leidekkers in de restauratie, een van de 14 restauratiedisciplines waarvoor NCE opleidingen ontwikkelt en beheert. 

Bekijk het gehele Masterplan hier: Masterplan 2018-2021.

Op de foto vlnr: Chris Pronk, Wim Verhoeven, Piet Brand (allen van de Nederlandse Vereniging van Leidekkers), Willard van Reenen, Joop Jansen, Klaas Boeder, Agnes van Alphen en Piet Jacobs (GAan in de Bouw; GA staat voor Gespecialiseerde Aannemers).