Vakmanschap zichtbaar met het Restauratieportfolio

Het Restauratieportfolio is een elektronisch portfolio, waarmee de restauratievakman/-vrouw alles kan vastleggen wat van belang is om zijn of haar vakmanschap zichtbaar te maken.

Foto’s en video’s van werkstukken, technische omschrijvingen, diploma’s en certificaten, werkgevers en referenties, aan de hand van een vakprofiel per restauratiediscipline komen alle aspecten aan bod. Bedrijven kunnen het Restauratieportfolio voor hun medewerkers aanvragen. Maar het Restauratieportfolio is ook voor ZZP-ers toegankelijk. We leggen hieronder graag uit hoe het werkt.

Starten met het Restauratieportfolio

U start door u aan te melden voor een workshop. Tijdens deze workshop ontvangt u de de toegangscode voor uw Restauratieportfolio en begint u met het vullen van uw digitale portfolio.

LET OP: het Restauratieportfolio is momenteel beschikbaar voor de vakgebieden:

  • Restauratietimmeren
  • Restauratiemetselen
  • Restauratieleidekken.

Via de gespecialiseerde brancheverenigingen kunnen meerdere vakdisciplines beschikbaar komen. Het NCE heeft deze organisaties gevraagd om een vakprofiel aan te leveren. Ontbreekt uw vakdiscipline nog? Neem dan contact op met uw vakvereniging of brancheorganisatie en vraag hen om mee te werken aan het NCE-Restauratieportfolio.

Aanmelden voor een workshop voor bedrijven

Kies op het aanmeldingsformulier voor een workshop. Voor bedrijven zijn er varianten. Een korte workshop van 2,5 uur en een uitgebreidere workshop van 4 uur (met daarin een pauze). Zijn uw medewerkers handig met computers, dan is de korte variant een goede optie. Zo niet, dan is de langere workshop aan te raden. Deze workshops worden bij het bedrijf gegeven aan maximaal 10 deelnemers.

Aanmelden voor een workshop voor ZZP-ers en individuele deelnemers

ZZP-ers en individuele deelnemers kunnen zich altijd aanmelden. Wij zoeken dan een plekje voor u bij een van de workshops, die bij de NCE-opleidingen worden gegeven. Na uw aanmelding nemen wij hierover contact met u op. 

      Prijzen Restauratieportfolio en workshops

  • Restauratieportfolio: € 16,50 per persoon per jaar (excl. BTW inclusief Helpdeskfunctie)
  • Workshop incompany van 2,5 uur: € 350,00 per sessie (excl. BTW en reiskosten trainer)
  • Workshop incompany van 4 uur: € 500,00 per sessie (excl. BTW en reiskosten trainer)
  • Workshop individuele deelnemers van 2,5 uur: € 75,00 per persoon (excl. BTW)

Extra deelnemers aanmelden door bedrijven die al meedoen?

Voor iedere startende Restauratieportfolio-houder is een workshop verplicht. Er is één uitzondering: medewerkers van bedrijven die al meedoen aan het Restauratieportfolio kunnen hiervan af zien. De nieuwe deelnemers kunnen namelijk van hun collega's leren hoe zij het portfolio kunnen aanmaken en vullen. We laten aan het bedrijf en de nieuwe deelnemers over om de keuze te maken tussen het al dan niet volgen van een workshop.

Technische ondersteuning door Inctrl

De registratie van Restauratieportfolio-houders wordt verzorgd door Inctrl, het bedrijf dat ook de technische kant van het Restauratieportfolio heeft ontwikkeld. De facturering vindt ook plaats via Inctrl.

Gebruikt u het Restauratieportfolio al? Dan kun je hier inloggen: www.restauratieportfolio.nl.

Lees meer over de pilot

Rob maakt zijn vakmanschap aantoonbaar met de Restauratiepas.
Zo laat je zien dat je een ware vakman bent.

In april 2018 is de naam van de Restauratiepas veranderd in Restauratieportfolio. 

Disclaimer: Het Restauratieportfolio is geen erkenning of certificering. Er wordt geen audit of controle uitgevoerd op de ingevoerde gegevens.