NCE-Toolboxmeeting bij Kasteel Gemert

3-6-2022 | NCE-opleidingscoördinator John van den Heuvel toog naar Kasteel Gemert voor de eerste NCE-toolboxmeeting ‘Kennis van het monument vergroot de veiligheid op de bouwplaats’. Het kasteel, dat een nieuwe bestemming krijgt als hotel en luxueuze appartementen,  wordt momenteel gerestaureerd door erkend restauratiebouwbedrijf Bouwbedrijf Van de Ven. 

Werkvoorbereider Tim Hoes kijkt positief terug: “De groep is gevarieerd, jong en oud zit door elkaar. Er zijn timmerlieden, metselaars, en werkvoorbereiders bij én onze twee veiligheidsdeskundigen. Er is veel herkenning, maar je hoort altijd wel weer iets wat je nog niet wist, ook de ervaren vaklieden. Bewust zijn van de risico’s is een belangrijk gegeven bij veiligheid."

"Door de uitleg van John met herkenbare praktijkvoorbeelden is iedereen alerter en weten we welke opleidingen en cursussen het Nationaal Centrum Erfgoed opleidingen en het Nationaal Restauratie Centrum  kunnen bieden om ons restauratievakmanschap te verdiepen.”

Tim gaat zelf samen met een collega in september beginnen met de opleiding Professional Restauratie: “Sinds een paar jaar ben ik binnen Van de Ven puur bezig met restauratie en herbestemming. Na mijn opleiding MBO Bouwkunde ben ik begonnen als assistent uitvoerder en doorgestroomd naar de functie van werkvoorbereider. Nu is een goed moment om me verder te gaan specialiseren in de restauratie.”

Meer weten over de NCE-toolboxmeeting?
Lees dan hier verder: NIEUW! NCE-toolboxmeeting!