Studenten Professional Restauratie naar kapel Saint Louis

19-2-2020 | De studenten van de opleiding Professional Restauratie bezoeken regelmatig bijzondere restauratieprojecten. NCE-docent Willard van Reenen organiseerde een bezoek aan de Grote Kapel van het vroegere Instituut Saint Louis in Oudenbosch, een project van student Thilo Gielis, werkvoorbereider restauratie bij De Bonth van Hulten (VolkerWessels), en de Heilige Willibrorduskerk in Sint Willibrord.  

“In de ochtend is de groep bij kapel Saint Louis in Oudenbosch geweest, waar ik als werkvoorbereider bij betrokken ben,” vertelt Thilo, “Mark Buijs en Freek van der Honing hebben tijdens de voorbereiding van de restauratie bouwhistorisch en bouwtechnisch onderzoek gedaan. Buijs heeft daarbij veel onderzoek gedaan naar historische foto’s en ander beeldmateriaal over de kapel. Met die achtergrond hebben beiden uitgebreid verteld over het ontstaan van Saint Louis. Zeer leerzaam en interessant! Mijn collega, projectleider restauratie Geoffrey van den Berg heeft een presentatie gegeven over de te restaureren onderdelen. Dit konden we daarna met zijn allen, perfect in het echt bekijken.”

Aspecten van alle lessen belicht

“Na de middag zijn we naar de Heilige Willibrordus  kerk in Sint Willebrord geweest. Daarover heeft mijn collega en projectleider restauratie Tom Van Cuijk een interessante presentatie gegeven. Hier hebben we verschillende bouwkundige aspecten kunnen bekijken, met name de betonconstructie die de toren draagt,” aldus Thilo, “Gerrit Blom, onze uitvoerder restauratie, heeft heel de dag vrijgemaakt om iedereen te woord te staan tijdens beide excursies. Iedereen kon vragen stellen over de restauraties en kreeg daar een uitgebreid antwoord op. We hebben heel veel aspecten van de lessen van onze NCE-docenten Willard van Reenen, Klaas Boeder en Joop Jansen in de praktijk kunnen zien. Een geslaagde dag! Dank aan Willard en iedereen die ons heeft verteld over de vele aspecten van deze bijzondere restauratieprojecten!”

Heb je ook interesse in de opleiding Professional Restauratie?

Ga dan voor meer informatie of om aan te melden naar NCE-opleiding Professional Restauratie.
Of kom een middagje meekijken. Stuur dan een aanvraag naar  info@erfgoedopleidingen.nl

Foto’s Marc Buijs.