“Als je niet weet hoe het moet, kun je het niet goed doen”

Meerwaarde opleiding Specialist Restauratie Timmeren voor bedrijf en vakman

5-7-2018 | Burgy Bouwbedrijf staat bekend om het investeren in mensen en in hun opleiding tot vakman. Toen de opleiding Specialist Restauratie Timmeren voor het eerst ging starten, meldde Burgy gelijk een achttal deelnemers aan. Bovendien stelde Burgy een ruimte beschikbaar in hun bedrijfspand in Leiden om de lessen te geven.

Dat Burgy Bouwbedrijf graag investeert in zijn vaklieden blijkt wel uit de reactie van directeur Jeroen Wienbelt: “Wij zijn ontzettend trots op de jongens die deze opleidingen hebben gevolgd. Zeker omdat ze naast hun drukke baan deze opleiding met veel enthousiasme hebben afgerond en zich weer verder hebben ontwikkeld als goede restauratie vakmensen. Het is ook leuk om te zien hoe iedereen heeft samengewerkt om dit eerste jaar  van de Specialist Restauratie Timmeren tot een succes te maken.”

Vanuit verschillende functies hebben de Burgyanen hun kennis van het restauratie timmeren verdiept. Naast de het praktijkvak restauratie timmeren kregen de deelnemers een flinke dosis theorie in de vakken bouwgeschiedenis en organisatie bouwproces. Aan NCE-docent en -opleidingscoördinator Joop Jansen vertelden een aantal Burgyanen hun indrukken van de opleiding en wat voor hen de meerwaarde is geweest. Het is mooi om te zien dat ook ervaren vaklieden nog zoveel verdieping hebben kunnen vinden in hun vak met deze opleiding. Daarmee is maar weer eens aangetoond: “werken en leren is de rode draad in het leven” (in de woorden van Arjan Pret).

Arjan Pret, voorman
De docenten brengen de lesstof met passie, plezier en beleving. Als je echt een restauratiebedrijf wil zijn, moet je deze opleiding gedaan hebben. Want, als je niet weet hoe het moet, kan je het niet goed doen.

Chris Vollebregt, voorman
Het is waardevol om de bouwgeschiedenis geleerd te hebben, anders maak je de verkeerde keuzes. Ik heb meer besef van de waarde van monumenten gekregen.

Kevin Thijsen, voorman
Door de opleiding zijn mijn ogen geopend. Ik heb meer oog gekregen voor kleine details en herken hier in ook de historische waarde.

Peter Aangeenbrug, timmerman
Door de opleiding kom je meer te weten over namen en gebruiken van vroeger, zodat je meer gaat begrijpen. Daardoor weet je beter welke toepassing je moet doen bij een restauratie.

Lucas Haastert, werkvoorbereider
Ik kan nu keuzes veel beter onderbouwen en de eigenaar daarin meenemen. Door de opleiding ben ik nog trotser op mijn werk geworden.

Wilt u ook investeren in het restauratievakmanschap binnen uw bedrijf?

Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden voor de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen. 
In het schooljaar 2018/2019 start de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen in Breda bij de BouwSchool Breda en bij voldoende aanmeldingen ook in Arnhem-Doetinchem, bij het Gelders Restauratie Centrum in combinatie met het Graafschap College. 
Wie geïnteresseerd is in deelname aan de opleiding en behoefte heeft aan een persoonlijk adviesgesprek, kan een afspraak maken met een van de docenten. Neem dan ajb contact op met NCE via 033-445 04 11 of info@erfgoedopleidingen.nl.

Timmerlieden kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Timmeren.
Metselaars kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Metselen.

Foto's René van den Burg