“Opleiding Specialist Restauratie Timmeren nodig om vak goed uit te oefenen”

18-7-2018 | Dat zegt Glenn Pronk, directeur Pronk Bouw, die timmerlieden Maurice Mosch en Jos Jonker de opleiding Specialist Restauratie Timmeren liet volgen. Maurice vond de opleiding niet alleen heel interessant maar kan door zijn verworven kennis ook professioneler communiceren in zijn werk.

Glenn Pronk vindt dat de opleiding Specialist Restauratie Timmeren hard is nodig om het restauratievakmanschap te behouden: “Deze opleiding is nergens anders te volgen. Ik heb meegelezen bij de ontwikkeling van de lesstof en ben onder de indruk van de kwaliteit. Vaklieden in de restauratie hebben deze opleiding nodig om het vak goed uit te oefenen. Daarom hebben we als bedrijf geïnvesteerd in Maurice en Jos. Ik verwacht zeker dat de investering terug komt. Ze hebben niet alleen heel veel kennis opgedaan, met deze opleiding leren ze van een monument te houden.”

Foto: Maurice (rechts) bespreekt een werkstuk met zijn leermeester Ton Wever.

Gevraagd naar de meerwaarde van de opleiding voor hem als vakman vertelt Maurice vooral heel veel geleerd te hebben over de historie van gebouwen: “Ik weet nu hoe ik dingen moet benoemen en kan professioneler communiceren met de opdrachtgever. Het is ook gewoon buitengewoon interessant. Ik zou de opleiding dan ook aanraden aan vaklieden in de restauratie. Het voegt echt wat toe! ”

De opleiding Specialist Restauratie Timmeren is absoluut een aanrader, vindt Glenn: “Maar je moet het niet onderschatten, dit is echt een opleiding voor de toppers. Ik raad de opleiding aan voor jongens vanaf 23/24 jaar, die zowel in het leven als in hun vak volwassen zijn. We slaan nu een jaartje over, maar ik ben al aan het kijken wie de opleiding kan gaan doen als ie weer dichter in de buurt gegeven wordt.”

Wilt u ook investeren in het restauratievakmanschap binnen uw bedrijf?

Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden voor de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen. 
Wie geïnteresseerd is in deelname aan de opleiding en behoefte heeft aan een persoonlijk adviesgesprek, kan een afspraak maken met een van de docenten. Neem dan ajb contact op met NCE via 033-445 04 11 of info@erfgoedopleidingen.nl.

Timmerlieden kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Timmeren.
Metselaars kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Metselen.

Foto: vlnr Maurice Mosch, Glenn Pronk en Jos Jonker