"Zou ik nog een keer mijn mensen deze opleiding laten volgen? Ja zeker!"

17-7-2018 | Bij Du Prie Bouw en Ontwikkeling volgden afgelopen jaar vier vaklieden de opleiding Specialist Restauratie Timmeren. Directeur Martijn du Prie kijkt tevreden terug: “Het is leuk dat onze mensen zich bij ons verder kunnen ontwikkelen en voor ons bedrijf is het goed om kennis in huis te halen.”  Deelnemer Bobby van der Born heeft veel gehad aan het vak Bouwgeschiedenis en Michel Bleiji beoordeelt de opleiding als “zeer compleet en leerzaam”. 

Bij Du Prie Bouw en Ontwikkeling wordt ieder jaar in 1-op-1 gesprekken geïnventariseerd of en welke opleiding voor iedere vakman nuttig is om te gaan volgen. “Bij vier vaklieden bleek dat ze graag verder willen in de restauratie. Ze waren zeer gemotiveerd en dat wilden we graag als bedrijf ondersteunen  door hen de opleiding Specialist Restauratie Timmeren te laten volgen: een pittige opleiding, maar noodzakelijk als je de kennis van restauratie in je bedrijf op peil wilt houden,” vertelt Martijn du Prie.

Voorste rij vlnr: Martijn du Prie, Desmond Goes, Bobby van der Born, Michel Bleiji
Achterste rij vlnr: Sjaak Bentvelzen (leermeester) Fred v.d. Hoorn (bedrijfsleider)

Zo vertelt timmerman Bobby van der Born bij het vak Bouwgeschiedenis veel te hebben opgestoken, waar hij in de praktijk gelijk plezier van heeft: “Als je met bepaalde werkzaamheden in de restauratie te maken krijgt en weet uit welk jaar het pand komt, welke bouwstijl het is en welke materialen in die tijd zijn gebruikt, biedt dat veel informatie waarmee je zo goed mogelijk kan terug restaureren naar het origineel.” Daarom zou Bobby de opleiding ook zeker aanraden aan andere vaklieden: “De inhoud was zeker leerzaam,  sommige onderdelen kwamen steeds terug, zoals de restauratieladder. De organisatie was goed, helemaal toen na het inzenden van onze opdrachten keurig een bevestiging van ontvangst werd verstuurd. De sfeer in de groep was prima.”

Michel Bleiji vult aan: “De opleiding is qua inhoud zeer compleet en leerzaam. Bij het vak restauratie timmeren zou nog meer praktijkwerk mogen, dit zou een goede aanvulling zijn op de lesstof. Verder vormt deze opleiding een goede basis voor een restauratie timmerman omdat alle facetten van het vak aan bod komen. Mijn kennis op restauratiegebied is enorm vergroot en ik zal de lesstof nog vaak als naslagwerk raadplegen. Verder is er ook veel met elkaar gelachen. De kinderziektes van het pilotjaar zullen komend jaar vast verholpen zijn.”

Ook Martijn du Prie vindt de opleiding Specialist Restauratie Timmeren een aanrader? “Ja zeker! Het  is noodzakelijk om de kennis van restaureren in stand te houden. Dat doen we door jonge mensen te koppelen aan ervaren vaklieden en door externe opleidingen. En bovenal is het erg leuk om te horen dat ze de opleiding positief hebben ervaren en dat ze het naar hun zin gehad hebben!”

Wilt u ook investeren in het restauratievakmanschap binnen uw bedrijf?

Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden voor de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen. 
In het schooljaar 2018/2019 start de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen in Breda bij de BouwSchool Breda en bij voldoende aanmeldingen ook in Arnhem-Doetinchem, bij het Gelders Restauratie Centrum in combinatie met het Graafschap College. 
Wie geïnteresseerd is in deelname aan de opleiding en behoefte heeft aan een persoonlijk adviesgesprek, kan een afspraak maken met een van de docenten. Neem dan ajb contact op met NCE via 033-445 04 11 of info@erfgoedopleidingen.nl.

Timmerlieden kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Timmeren.
Metselaars kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Metselen.