Examens zitten erop: volgende week eerste diploma-uitreiking!

27-6-2018 | Juni was examenmaand voor de eerste lichting deelnemers aan de opleiding Specialist Restauratie Timmeren. Docent Joop Jansen bezocht alle timmerlieden om de praktijkopdrachten te bespreken in aanwezigheid van hun leidinggevende en hun leermeester. Daarna volgde nog het theorie-examen. Nu is het wachten tot 3 juli aaanstaande voor de eerste NCE-diploma-uitreiking. Hoe kijken Eric Witte en Léon van Berkel, resp. directeur en uitvoerder bij E. Witte Bouw en Aannemersbedrijf, terug op de opleiding?

Eric Witte, directeur E. Witte Bouw en Aannemersbedrijf (r): “Léon is een gedreven vakman en daarom heb ik hem graag gefaciliteerd om de opleiding Specialist Restauratie Timmeren te volgen. Dat is goed voor de toekomst van Léon en voor ons bedrijf. We tonen aan dat we gekwalificeerd personeel in dienst hebben. Het is mooi dat Léon deze theoretisch pittige opleiding als man van de praktijk heeft kunnen waarmaken. Het eindgesprek met de docent was erg leuk. Ik ben heel trots op Léon.”

Léon van Berkel, uitvoerder E. Witte Bouw en Aannemersbedrijf (l): “De opleiding Specialist Restauratie Timmeren is echt top en van een hoog niveau. De variatie in de groep -timmerlieden, voormannen en uitvoerders- was erg leuk. Het vak Bouwgeschiedenis vond ik geweldig, je leert heel anders naar een gebouw kijken. De opleiding is met twee dikke theorieboeken best pittig, maar wel goed te doen. Restauratiemensen zijn fanatiek in hun vak. De sfeer was steeds goed en de docenten kunnen leuk vertellen. Ik ben blij dat ik de opleiding gedaan heb.”

Interesse?

Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden voor de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen.
In het schooljaar 2018/2019 start de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen in Breda bij de BouwSchool Breda en bij voldoende aanmeldingen ook in Arnhem-Doetinchem, bij het Gelders Restauratie Centrum in combinatie met het Graafschap College.
Wie geïnteresseerd is in deelname aan de opleiding en behoefte heeft aan een persoonlijk adviesgesprek, kan een afspraak maken met een van de docenten. Neem dan ajb contact op met NCE via 033-445 04 11 of info@erfgoedopleidingen.nl.

Timmerlieden kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Timmeren.
Metselaars kijken voor meer informatie en inschrijven hier: Specialist Restauratie Metselen.

Foto's onder: Voor een van de praktijkopdracht maakte Léon een werkstuk over de restauratie van Buitenplaats Wester-Amstel, waar veel houtherstel is uitgevoerd. Restauratie Witte Bouw en Aannemersbedrijf.