Maurice gaat de opleiding Specialist Restauratie Timmeren volgen

22-3-2017 | Na de zomer starten de nieuwe opleidingen Specialist Restauratie Timmeren en Metselen, in Leiden bij BURGY Bouwbedrijf en in Arnhem bij het Gelders Restauratie Centrum i.s.m. het Graafschap College. Leerling timmerman Maurice Mosch, werkzaam bij Pronk Bouw, vertelt over zijn keuze voor de opleiding.

Eind 2016, toen onze werkgroep Ontwikkeling lesmateriaal nog hard bezig was met het schrijven van de lesstof, wist Maurice al zeker dat hij de opleiding Specialsit Restauratie Timmeren zou gaan volgen. Maurice is sinds anderhalf jaar werkzaam bij Pronk Bouw. Het was niet meteen duidelijk dat Maurice de restauratie in zou gaan. Na de Havo nam Maurice een tussenjaar. De keuze voor een opleiding voelde zwaar en bepalend voor de rest van zijn leven. Hij ging wat werken en maakte een wereldreis. Eenmaal terug koos hij voor de HBO-opleiding Technische Bedrijfskunde. Drie jaar later maakte hij de balans op: dit was het niet. Hij twijfelde enorm voor hij stopte met de studie. Tijdens drie weken vakantiewerk bij Pronk sloeg de vonk over: restauratie, dat bleek echt heel leuk. Hij mocht bij Pronk Bouw blijven als leerling en zette een punt achter zijn studie.

Maurice leert het vak in praktijk van voorman Ton Wever, met wie hij onder andere op een restauratieproject van een historisch woonhuis in Alkmaar heeft gewerkt en sinds november 2016 werkt hij mee aan de restauratie van een Westfries langhuis in Oosterleek. Hij leert al heel veel in de praktijk, maar om zich het vak echt eigen te maken, wil hij een goede opleiding volgen. Hij verheugt zich erop te beginnen aan de opleiding Specialist Restauratie Timmeren. Omdat hij bij de HBO-opleiding Technische Bedrijfskunde zijn propedeuse heeft gehaald en zijn Engels, Nederlands en rekenen dus dik in orde zijn, heeft hij gekozen voor de branche-opleiding op locatie bij BURGY Bouwbedrijf in Leiden.

Voor meer informatie over de nieuwe opleidingen/aanmelden, lees hier verder:
Specialist Restauratie Timmeren
Specialist Restauratie Metselen

Foto: ByLilian.com