Waarom uitvoerder Léon voor de opleiding Specialist Restauratie Timmeren kiest?

19-4-2017 | Met 20 jaar ervaring in de bouw en restauratie op zak, kiest Léon van Berkel, uitvoerder bij Witte Bouw, voor de opleiding Specialist Restauratie Timmeren. “Ik wil overal vanaf weten en mij steeds verder specialiseren.”

Na zijn middelbare school werkte Léon 10 jaar als banketbakker in de patisserie toen hij besloot alsnog zijn hart te volgen. Van jongs af aan was Léon altijd al bezig geweest met bouwen. Dat gecombineerd met zijn liefde voor oude panden – “vooral art deco en art nouveau” – maakte een overstap naar de bouw en restauratie mogelijk: Eric Witte van Witte Bouw in Amsterdam nam Léon, toen 29 jaar, in dienst en gaf hem de kans zich te bekwamen in het timmerwerk. Witte Bouw kreeg in de loop der tijd steeds meer restauratieklussen en Léon ging zich specialiseren in de restauratie: “Ik heb heel wat certificaten van het Nationaal Restauratie Centrum.” Léon is nu uitvoerder en leermeester. In de loop der jaren heeft hij op talloze restauratieprojecten gewerkt waaronder Slot Assumburg – “Daar is het begonnen” –, het Muiderslot, de Naarden-Vesting. Bijzonder trots is hij op de restauratie van het fronton van het Joods Historisch Museum in Amsterdam, dat helemaal is opgebouwd uit hout. Momenteel is hij aan het werk bij een pand aan de Leidsegracht in Amsterdam.

Nu is het tijd om al zijn ervaring te staven met diploma’s.  Momenteel doorloopt Léon een EVC-traject bij Volandis voor het diploma Restauratie Timmeren niveau 3 en na de zomer begint Léon aan de opleiding Specialist Restauratie Timmeren in Leiden. “Het fijne is dat de opleiding nu in Leiden gegeven wordt. Ik heb wel eerder gekeken naar andere opleidingen, maar voor mij was het niet haalbaar om iedere week naar Hengelo of Den Bosch te rijden.” Hij heeft er heel veel zin in.

In het schooljaar 2017/2018 starten de opleidingen Specialist Restauratie Timmeren en Specialist Restauratie Metselen eenmalig in Leiden en in Arnhem.
Zijn deze locaties bij jou in de buurt?
Grijp dan je kans en schrijf je nu in.

Ben jij geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten?
Je vindt hier alle informatie:  Specialist Restauratie Timmeren

Ook metselaars kunnen zich specialiseren in de restauratie.
Ben je metselaar? Kijk dan hier: Specialist Restauratie Metselen

.

.

.

.

Foto's: Léon aan het werk aan het fronton van het Joods Historisch Museum en detailopname van het fraaie resultaat.